Van de hand van de Barbarescoproducent Angelo Rocca komt deze innemende Barbera. Intense en frisse aroma's van rood fruit met kruiden en een lichte houttoets. Stevige aanzet in de mond gevolgd door fruit en kruiden en een uitstekende balans tussen aciditeit, tannines en fruit. Zachte en verfrissende finale. Overheerlijk en top in zijn genre!
14 maanden op foeders en eikenhouten vaten
Piemonte is een wijnregio in het noorden van Italië, beschermd door de Alpen en gelegen in het hart van de Langhe heuvels. De Oude Grieken begrepen reeds het potentieel voor wijnbouw in deze beschermde regio en verscheepten de wijnen vanaf de havens van Ligurië over het hele rijk. Nu nog erkent eenieder Piemonte als een absolute topregio met ronkende namen als Barolo en Barbaresco.
Vier generaties vertellen het verhaal van de wijnmakerij Albino Rocca, met grootvader Albina en vader Angelo Rocca (in 2012 omgekomen in een vliegtuigcrash) en nu de drie dochters Daniela, Monica en Paola samen met de schoonzoon Carlo. Vandaag, net als in het verleden, zijn ze voortdurend op zoek naar wijnen van de hoogste kwaliteit die de kenmerken, zuiverheid en elegantie uitdrukken die zo herkenbaar verbonden zijn met het grondgebied van Barbaresco.
Men wil evolueren, terwijl de wortels stevig verankerd blijven, zodat je in elk label en elke fles de symbolen van kwaliteit kunt vinden die Albino Rocca vertegenwoordigen. De beste uitdrukking van de bedrijfsfilosofie is te vinden in de wijngaarden, die zijn gelegen in de meest nobele productiegebieden van Barbaresco DOCG, die bestaan uit Nebbiolo en ook Barbera, Dolcetto, Cortese, Chardonnay en Moscato omvatten.
Dankzij de hulp van Carlo, Angelo's favoriete student, en de zorg en aandacht in de wijngaarden met respect voor elke variëteit en benaming, en ook met het exclusieve gebruik van grote eiken vaten voor het verouderen van deBarbaresco DOCG, dragen al deze dingen bij aan de unieke kenmerken van de wijnen bij Albino Rocca.
Manuele pluk. De wijngaard met wijnstokken van meer dan 50 jaar oud is gelegen in Barbaresco en is zuidwest geöriënteerd op een bodem van kalk en klei. Maceratie en fermentatie in inox cuves onder temperatuurcontrole. Afrijping gedurende 14 maanden in 80% Oostenrijkse en Duitse eikenhouten foeders en 20% in Franse eikenhouten vaten.
Serveertips: Risotto, terrine van wild, salami, kalfsragout, osso bucco, konijn,...