De naam Antinori duikt al in 1385 op in de archieven van de Italiaanse wijnbouw. Vandaag wordt het bedrijf geleid door markies Piero Antinori en zijn drie dochters. Traditie, passie en intuïtie zijn de kernwoorden die de familie gebruikt om haar filosofie te omschrijven. Zij is bekend als een van de grootste producenten van kwaliteitswijn uit de Laars. Toscane en Umbrië, waar de familie sinds mensenheugenis heel wat eigendommen bezit, zijn de bakermat van het Antinori-imperium. Met wijngaarden in de appellaties Chianti Classico, Bolgheri, Montalcino, Orvieto en Montepulciano is ze aanwezig in de roemrijkste wijnregio’s van Italië.
In Umbrië bezit de familie het middeleeuwse kasteel ‘Castello della Sala’. De keuze voor de regio rond Orvieto is ingegeven door de wetenschap dat dit gebied beter geschikt is dan Toscane voor het maken van witte wijnen.
De Chardonnay druiven worden onmiddellijk na de pluk gekoeld in speciale tanks. Fermentatie in vaten waar de malolactische gisting zal plaatsvinden. Een deel van de wijn rijpt gedurende 5 maanden in eikenhouten vaten. Een ander deel wordt onmiddellijk na de gisting in roestvrij stalen tanks gepompt waar hij gedurende 12 maanden op zijn fijne droesem rust.
Serveertips: Kreeft, king krab, coquilles, langoustines, zeetong,...