Heerlijke geuren van abrikoos en brioche. Een perfect gebalanceerde zuurtegraad en een fantastische fruitige finale. Vol, rijk en een lange afdronk.
100% biologisch!
Enkele maanden op eikenhouten vaten
Niveau Chateauneuf-du-Pape!
Het wijnhuis
Domaine des Espiers ligt in het hart van de Vaucluse vlakbij de Dentelles de Montmirail. Opgericht door Philippe Cartoux in 1989 worden op de 9.5ha verschillende AOC's geproduceerd zoals Côte du Rhône, Sablet en Gigondas.
Lage rendementen, hoge densiteit van de aanplant, manuele ontbladering en groene oogst zorgen voor robuuste en smakelijke, maar zeker ook complexe en verfijnde wijnen. Deze biologische wijnen worden gekarakteriseerd door hun structuur van krachtige tannines en verzacht met subtiele aroma's van rood fruit en kruiden. Geen enkel gebruik van chemicaliën tijdens de onkruidbestrijding maar met respect voor het terroir. Traditionele vinificatie en een warme maceratie voor de fruitexplosie. Lagering in betonnen kuipen gedurende 8 tot 10 maanden.
Serveertips: Aperitief, Gegrilde vis, Schaal- en schelpdieren