Deze in 1973 geplante pinotage 'bush vines' produceren wijnen van een mooie elegantie en complexiteit. Bekend als een van Zuid-Afrikaanse toonaangevende Shiraz-makers, heeft Dewaldt altijd al een Pinotage willen produceren die zijn achtergrond en persoonlijke stijl weerspiegelt.
Deze wijn balanceert geconcentreerde smaken van donkerrood fruit met een rijping van 20 maanden in nieuw Frans eikenhout, resulterend in structuur en integratie die passend hulde brengen aan dit unieke lokale ras. De kleur is diep en donkerpaars, in de neus en mond uitbundig zwart fruit, rode bessen en rijper kers, gevolgd door verleidelijke kruidige en viooltjes toetsen. Het palet is full-bodied, met zcahte tannines en een lange afdronk. Pinotage met een beperkt volume geproduceerd uit kleine wijngaarden in Swartland.
Aroma's: framboos, kers, kruidigheid, koffie, tabak, zachte tannines
Foodpairing: rood vlees, lamsvlees
Dewaldt Heyns Family Wines is ontstaan uit de levenslange wens van Dewaldt om wijnen te maken die de regio weerspiegelen die hij zijn hele leven heeft gekend - het Swartland.
Op een andere manier begint het verhaal van deze wijnen echter toen de grootvader van Dewaldt, Jan Heyns, een klein boerderijtje in de Paardeberg, Swartland, kocht - het harde land dat zoveel eerlijkheid en nederigheid van zijn bevolking vereist.
Na zijn onverwachte overlijden was de vader van Dewaldt, Cecil Heyns - destijds slechts 19 jaar oud - plotseling verantwoordelijk voor het runnen van de boerderij.
Dus begon 52 jaar landbouw op Uitvlug.
In de loop van vijf decennia bouwde hij dit bescheiden kleine druivenboer in het Joubertskloof op en beleefde alle cycli die de industrie doormaakte sinds het begin van de jaren zestig tot ver in de periode na 1994, hem zeker bezig.
Tegelijkertijd stichtten Cecil en zijn vrouw Corrie ook een gezin; geen gemakkelijke taak met drie jongens en een meisje.
Echter, Dewaldt beweert de best gedragen en meest knappe van het lot te zijn.
Opgroeien, deze druivenboerderij was het centrum van het universum van Dewaldt.
Het gaf hem het gevoel het land lief te hebben en zijn uiteindelijke carrière als wijnmaker aan te wakkeren.