Deze cuvée heeft een intense dieprode/zwarte kleur met een elegante geur van geconcentreerd zwart fruit. De smaak is vol van soepele tannines en zachte rode vruchten samen met een kruidigheid, munt, eucalyptus en koffie. Afsluitend met een pittige lange afdronk.
Rijping 11 maanden op eikenhouten vaten
Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘Oude Wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd. De meest recente wijngaarden liggen in Paredones, Chili’s ‘cool climate’. Door de ligging aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20°C, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad. Vooral de Sauvignon Blanc en Pinot Noir profiteren hier enorm van.
Deze geconcentreerde maar elegante Gran Terroir Cabernet Sauvignon wordt gemaakt van de eerste wijngaard ooit geplant aan de voet van het Andes gebergte in Colchagua bij Los Lingues. Een extreem droog terroir met een uniek tempratuur microklimaat en bijna geen ochtenddauw door de locale wind. Bijzondere grond van alluvio-colluvial.
De wijngaard in Los Lingues, aan de voet van de Andes, op enige hoogte, geniet grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Wel zijn de dagtemperaturen hier overdag ook veel hoger dan aan de kust, in Paredones. Maar de bergwind en de hoogte koelen de wijngaard in de middag en avond sterk af. Daardoor is het niet alleen de beste wijngaard van het estate voor carmenère, maar ook voor cabernet sauvignon. En dat proef je in deze wijn, die geweldig intens is, breed, echt Gran Terroir de los Andes.
De gehele oogst is handgeplukt en met de hand gesorteerd. De oogst wordt binnen gehaald in maart tot april. De druiven worden gekoeld naar 5°C na aankomt. Handselectie voor en na de ontsteling om alleen de beste druiven te selecteren. Pre-fermentatie gisting voor 8 dagen op 8°C. Alcoholische fermentatie voor 14 dagen op 28°C. Daarna nog twee weken op de schillen voor meer diepgang en kleur. 75% van de wijn rijpt op vaten van Frans eikenhout gedurende 11 maanden. De rest blijft op roestvrij staal.
Serveertips: Aanrader bij grill, lams, stoofpotjes maar zeker ook bij wildgerechten.