Mooie diep robijnrode Carmenere. Mooie complexe geur maar perfect in harmonie. Aroma's van chocolade, zoet donker fruit, kruiden, zwarte peper en toffee. Rond van smaak, zacht, rijpe tannines en een perfecte balans tussen het fruit en eikenhout. Aangenaam lange afdronk.
Rijping 10 maanden op eikenhouten vaten
Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘Oude Wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd. De meest recente wijngaarden liggen in Paredones, Chili’s ‘cool climate’. Door de ligging aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20°C, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad. Vooral de Sauvignon Blanc en Pinot Noir profiteren hier enorm van.
Alle Carmenere druiven komen van voorgeselecteerde velden van Viña Casa Silva`s Los Lingues wijngoed aan de voet van het Andesgebergte in de Colchagua Vallei. Een extreem droog terroir met een uniek tempratuur microklimaat en bijna geen ochtenddauw door de locale wind. Bijzondere grond van alluvio-colluvial.
De wijngaard in Los Lingues, aan de voet van de Andes, op enige hoogte, geniet grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Wel zijn de dagtemperaturen hier overdag ook veel hoger dan aan de kust, in Paredones. Maar de bergwind en de hoogte koelen de wijngaard in de middag en avond sterk af. Daardoor is het niet alleen de beste wijngaard van het estate voor cabernet sauvignon, maar ook voor carmenère. En dat proef je in deze wijn, die geweldig intens is, breed, echt Gran Terroir de los Andes.
De druiven worden met de hand geoogst in de tweede, derde week van april. Dan volgt een koude inweking van acht dagen op 6 graden. De gisting duurt ruim twee weken, op een temperatuur van 27-28 graden. Daarna nog tien dagen op de schillen, voor meer diepgang en kleur. 80% van de wijn rijpt op vaten van Frans eikenhout gedurende 10 maanden. De rest blijft op roestvrij staal.
Serveertips: Perfect bij gegrild rood vlees, pasta in rode saus en bij diverse kaassoorten.