Robijnrode kleur met granaatrode schakeringen. Een elegante en frisse neus met aroma’s van rood fruit en kruiden. Een aangename wijn met een mooie structuur en een lange afdronk.
8 maanden rijping op Sloveense eikenhouten vaten.
Dirk Rodriguez (DM Magazine): Sappig en goed gestructureerd met krokante tannines en retour van snoepgoed en zoethout. Houdt van mooi rood vlees.
Het Italiaanse wijnhuis Le Calendre is één brok passie! Passie voor wijn en dat proef je meteen terug in hun fabuleuze wijnen. Inmiddels staat de vijfde generatie van de familie Peretti aan het roer. Het domein beschikt over ca. 4 ha wijngaard en strekt zich uit van de Valpolicella Classico regio tot aan de oevers van het Gardameer en de bekende badplaatsen Lazise en Bardolino.
De wijngaarden zijn opgezet met een dubbel gekanteld pergolasysteem. Veel handwerk dus maar ook meer zonlicht en een verfrissende wind. De opbrengsten worden beperkt door het handmatig uitdunnen van de druiven en enkel de allerbeste druiven worden gebruikt.
Ook in de kelder wordt er door dit kleine wijnhuis zeer nauwkeurig gewerkt. De druiven worden manueel geselecteerd en gedurende 120 dagen gedroogd op houten rekken in een speciale droogkamer. Schitterende wijnen!
Serveertips: De wijn is lekker bij pasta’s, rood vlees of bij charcuterie of kaasschotels.