Négrette is de druif bij uitstek in de Sud-Ouest voor de productie van rosé wijn. Heldere, bleke rosé in het glas met sappige aroma’s van verse rode bessen. Zeer aangenaam en verfrissend in de mond met mooie zuren op de achtergrond en een goede balans. Het leven door een roze bril!
Vanaf het Centraal Massief tot aan de Atlantische Oceaan is le Sud-Ouest een lappendeken van verspreide appellations in een uitgestrekt gebied van landbouwgronden en wijngaarden met inheemse druivenvariëteiten. Hier is men trots op zijn - eigengereide - identiteit.
Wijnhandelaar Lionel Osmin heeft samen met zijn hoogbegaafde technische rechterhand Damiens Sartori, een tijdloze visie van Jurançons, Madirans en andere Cahors ontwikkeld. En of dit rendeert!
De fruitgedreven cuvées vertegenwoordigen zeer getrouw de verschillende identiteiten van de verschillende druivenrassen.
Vanuit het hart van de Landes worden unieke druivenrassen en terroirs gepromoot met 'signature wines' vanuit de hele Sud-Ouest. De typische karakteristieken van deze wijnen zijn alles waar het Zuidwesten voor staat. Ongewone en authentieke wijnen van originele druivensoorten geproduceerd met vakmanschap.
Ontdekkingen, originaliteit en vooral gezelligheid zijn misschien wel de beste manier om deze Sud-Ouest wijnen te beschrijven. Kom ze zeker eens ontdekken want The South-West... drinks different.
Machinale oogst midden september. Pneumatische persing. Vervolgens een koude fermentatie om de frisse aroma’s van de Négrette te bewaren.
Serveertip: Heerlijke terraswijn, aperitief, feestelijke rosé, heerlijk bij diverse salades, scampi’s, Aziatische keuken, gerechten met verse tomaten, hartige dessertjes,…
90% in Top 3 Vino Magazine "Rosé Vino Match"
Wine Enthusiast 85