De krachtige Vino Nobile di Montepulciano uit Italië is een cuvée gemaakt van de druivenrassen Merlot en Sangiovese. De druiven groeien onder optimale omstandigheden in Toscane. Hier graven de wijnstokken hun wortels diep in kalksteenbodems. De bessen voor deze rode wijn uit Italië worden uitsluitend met de hand geoogst op het moment van optimale rijpheid. Na het oogsten bereiken de druiven snel de wijnmakerij. Hier wordt u geselecteerd en zorgvuldig opgedeeld.
Dit wordt gevolgd door fermentatie in groot hout bij gecontroleerde temperaturen. Na het einde wordt de Vino Nobile di Montepulciano nog eens 18 maanden gerijpt in 900 l Tonneau van Frans en Slavisch eikenhout
Het wijnhuis:
Bij de Tenuta di Gracciano della Seta Vino Nobile di Montepulciano hoort een eersteklas rode wijn in het glas. Hier biedt het een heerlijk dichte, karmozijnrode kleur. Ideaal gegoten in een rood wijnglas, onthult deze rode wijn uit de Oude Wereld heerlijk expressieve aroma 's van jasmijn, lila, pruim en violet, afgerond met zwarte thee, peperkoekkruiden en bittere chocolade, wat bijdraagt aan de rijping van het vat
Deze rode wijn van Tenuta di Gracciano della Seta is perfect voor alle wijnliefhebbers die van droog houden. Het lijkt echter nooit schaars of broos, maar rond en soepel. In de mond is de textuur van deze krachtige rode wijn heerlijk zijdezacht. Door de matige fruitzuurgraad flatteert de Vino Nobile di Montepulciano met een fluweelzachte smaak, zonder tegelijkertijd sappige levendigheid te missen. De finale van deze rode wijn uit de Toscaanse wijnstreek, meer bepaald uit Montepulciano, overtuigt uiteindelijk met een goede nagalm. De afwerking gaat ook gepaard met minerale facetten van kalksteengedomineerde bodems.
Serveertips: spaghetti met kappertjestomatensaus, gestoofde kip in rode wijn of rode uien gevuld met couscous en abrikozen.